SANTIAGO DE COMPOSTELA
Lieve allemaal,
Het is volbracht, gisteren ben ik lopend aangekomen in Santiago de Compostela!!!!! Dat had ik natuurlijk gisteren ook al wel even aan jullie willen laten weten, maar er was zoveel te doen (het beeld van Jacobus omarmen om hem te bedanken voor m´n behouden aankomst, beloofde kaarsjes opsteken, de pelgrimsoorkonde ophalen en biertjes drinken om het volbrengen van m´n tocht te vieren natuurlijk!) dat ik erniet aan toekwam om een internetcafé te zoeken.
Maar het zit er nu dus echt op. Zometeen gaan we nog even naar de pelgrimsmis in de kathedraal en daarna begint de terugreis. Dinsdag of woensdag zullen we waarschijnlijk weer thuis zijn.
Ik kanniet goed omschrijven hoe ik me nu voel. Het lijkt nog niet helemaal door te dringen datdeze bijzondere ondernemingnu echt afgelopen is. En op een bepaalde manier is het misschien ook nog niet afgelopen... Ik denk dat ik eenmaal thuisheel veelervaringenpas een plaatsjekan gaan geven. Tijdens de reis onderga jeheel veel dingengewoon, maar wie weet dat je, er op terugkijkend, er pas betekenis aan kunt geven. Maar misschien ook niet hoor, ik merk het wel. Het is in ieder geval een supergave vakantie geweest!!!! En ik ben ontzettend blij dat er zoveel mensen zijn die met me mee hebben geleefd en die me op de leuke maar ook op de moeilijke momenten een hart onder de riem hebben gestoken. Dat heeft me ontzettend goed gedaan, dus heel erg bedankt daarvoor!
Zo, nu naar de stad (lopend natuurlijk) voor de mis. Tot gauw, liefs, Marjolein
Dit is een felicitatie waard Marjolein!!!!!
Nu nog een goede terugreis;ook alle goeds voor Ben en Agnes en tot ziens!!!!
JOEOEOEOEOEHOOEOEOEOE...!
Wat geweldig om te lezen! Ik ben zo blij dat je het hebt weten te volbrengen. Wat een superprestatie!
Laat maar weten wanneer je weer beetje op adem bent en tijd en zin hebt om je vakantieverhalen te vertellen..
Goede terugreis en WELKOM THUIS!
Gefeliciteerd!!!!
Geweldig goed dat je de tocht hebt volbracht.
We vinden het een super prestatie.
Geniet nog een paar dagen van de sfeer aldaar ,een goede reis terug en groetjes aan je ouders.
Liefs Harie en Luci
Lieve Marjolein,
Je hebt 't gedaan meid..! Geweldig,wat een prestatie!
Heel hartelijk gefeliciteerd en tot binnenkort!
Fantastisch dat je er bent, wat is de tijd snel gegaan! Tot snel weer!
Lieve Marjolein.
Wat geweldig dat je de voettocht hebt uitgelopen!!
Van harte gefeliciteerd.Ook Agnes en Ben,jullie waren er steeds op de juiste momenten bij. Chapeau!!
Nu je grote daden achter je hebt liggen,moet ik even aan dit gezegde denken.
"Leg je hart,geest, intellect en ziel in je kleinste daden
Dit is het geheim van succes.Geschreven door;Swami Sivanda.
Geniet nog van de sfeer in Santiago de Compostela en een goede reis terug naar Deventer.
Warme groet uit een herfstig Epe.
Lieve Marjolein,
Gecondoleerd met het verlies van je tante. Het dilemma bleek geen dilemma te zijn. Je kon èn terug naar Holland voor het afscheid èn je camino afmaken. Ongelovelijk!
Wat heerlijk dat je het nu allemaal volbracht hebt. Bewaar de fijne herinneringen.
En sterkte strakt met het oppakken van je werkzame leven.
Lieve groet uit Heerhugowaard!
Marjolein, wat een prestatie, we hebben je verhalen gevolgd, en ervan genoten.
Veel sterkte met het verlies van je tante, wat fijn voor je dat je de mogelijkheid had om het afscheid bij te wonen.
We willen je van harte feliciteren met dit behaalde succes, want dat vinden we zeker.
Geniet ervan en goede reis terug, samen met je ouders, naar t Hollandse land.
Gr. Bennie en Mieke
Geweldig, Marjolein, je bent in Santiago!!
Gefeliciteerd met deze grote "prestatie".
Alle goeds gewenst voor de toekomst; je bent en blijft "op weg".... Om met Jeroen Gooskens te spreken(pelgrim en schrijver van "Ver onderweg")... "niks is zo mooi als onderweg te zijn..."
Liefs en groeten,
Kees en Joke.
Dag Marjolein.
Wij vonden het buitengewoon lief dat je de tocht hebt onderbroken om bij ons thuis afscheid te komen nemen en bij de herinneringsbijeenkomst aanwezig te zijn van je tante Ricky.
Heerlijk dat Ben en Agnes je weer hebben teruggebracht om je tocht te kunnen voltooien.
Geniet vooral van de voldoening en innerlijke trots die je zult voelen na zo'n geweldige reis.
Martin Spanjers
Bravo, Marjolein
Tu as enfin fini ton chemin, j'ai pensé bien à toi, tu peux être fiére de ton pélerinage, j'espere pouvoir garder contact avec toi si tu es d'accord
Bravo encore à toi et je me rapellerai trois choses de toi c'est
1/ le repas, avec le bon vin et les tapas à Lauzerte
2/la bierre à l'arrivée de Moissac
3/ ton courage et ta gentillesse!!!
A bientôt si tu le désires
Ultreia!!!! ben camino !!!
Hoi Marjolein,
Ik maak graag een hele diepe buiging voor deze prachtige prestatie! Gefeliciteerd met het volbrengen van de Camino de extended version. En na deze virtuele buiging, ben ik heel benieuwd naar je ongetwijfeld bijzondere verhalen.
Goeie reis terug!
Stefan
Hieperdepiep Hoeraaaa, wat geweldig van je! Gefeliciteerd Marjolein, helemaal super.
En nu weer héél rustig nadenken over alles wat er is gebeurd...de rest komt vanzelf... Groetjes en tot ziens, Maaike
Respect! Tjonge wat een prestatie, fantastisch. Een geweldig resultaat waar je voor altijd met trots op terug kunt kijken. Voor nu geniet ervan en laat het over je heen komen. Ik zie je snel weer en ben benieuwd naar je verhalen. Groetjes, Anouk
Geweldig!!! Proficiat met je het volbrengen van deze tocht. Het zal een enorme ervaring geweest zijn. We hebben diep respect voor je en vonden het erg leuk om op deze manier via jouw verslagen met je mee te reizen. Goede reis naar huis en tot ziens.
Gefeliciteerd, Marjolein met deze mooie onderneming die je tot een goed eind hebt gebracht. Ik heb altijd alle vertrouwen in je gehad. Je schrijft over een super 'vakantie', nou ik zou dit geen vakantie noemen, meer een ontdekkingsreis.Toch? Tja, aan alles komt een eind ook aan een pelgrimage. Je zult je nu weer moeten aanpassen aan het werkzame, reguliere leven in NL! Dat is vast weer wennen, hoor! Liefs en sterkte! Wills
Lieve Marjolein
Fantastisch! en van harte gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie die je hebt geleverd. Fijn dat je ook zo hebt genoten van deze reis.Het overlijden van je tante was natuurlijk een droeve onderbreking, maar je hebt de draad weer snel kunnen oppakken.We hebben heel veel respect voor je instelling en prestatie. Veel liefs Piet en Jose.
Hallo Marjolein,
gefeliciteerd met het vobrengen van je missie. hartsikke goed dat je het vol gehouden hebt. Het gegeven dat je dit kunt volbrengen geeft je ongetwijveld veel inzicht in zelf. Zijn benieuwd naar de overige verhalen. geniet van het succesmoment.
Yeah... Supergoed gedaan!!! En wat een mooie dag om Santiago te bereiken ;-)
Ik zeg, dat is een wijntje waard.
So well done!!!!! No-one will ever take this experience away from you Marjoleine...it is yours forever. I am so happy for you and so fortunate to have met you (allbeit briefly). I wish you you well for the future and hope some day to bump into you once more..who knows? I will let you know if I get my book published...I should be finished writing it by the end of November...Lots of love and hugs...Andrew xx
Hallo, Marjolein! Ik ga ervan uit dat je inmiddels weer helemaal geacclimatiseerd bent in NL? Wilde je alleen melden dat ik deze week naar Museum Catharijne convent in Utrecht ben geweest waar een boeiende tentoonstelling tot 26 feb 2012 te zien is: 'Pelgrims, onderweg naar Santiago'. Een absolute aanrader (helemaal voor jou) Er is daar ook het Magazine van 'Geschiedenis Special' van okt 2011 te koop, dat GEHEEL gewijd is aan de camino! enne .. incl. de historische Pelgrims routekaar van Daniel Derveaux uit 1648! Een absolute must voor jou. Denk ik. Veel sterkte bij de herintreding in de maatschappij! :-)
Wills
Beste Marjolein,
Van harte geluk gewenst met je aankomst in Santiago! Ik hoop dat je inmiddels je draai weer wat gevonden hebt in het "gewone" leven. Misschien ben je zelfs alweer aan het werk. Het lijkt me wel een hele overgang.
Wiep en ik hebben vorige week ook Spanje bereikt! Wiep had de mini laptop mee in de rugzak en heeft elke dag weer een uitgebreid verslag gemaakt, zie http://wiepkoehoorn.blogspot.com/2011_10_01_archive.html (kijk bij 15 t/m 24 oktober). Wij hebben nog 800 km voor de boeg!
Het gaat je goed!
Hartelijke groet,
Durkje & Wiep Koehoorn-de Jong
Hoi Marjolein.
Topsport heb jij neergezet... een kanjer ben je....
Wat een bijzondere ervaring voor je Marjolein...
Ik heb vaak aan je gedacht.... want de voetjes moesten wel aangestuurd worden??? Gefeliciteerd hoor met het behalen van deze Pelgrims-tocht .
Wat zul jij je RIJKER voelen.... Ik hoop dat je mensen kent of tegen komt die ook deze pelgrimstocht gelopen hebben.Er is veel te delen... En het overlijden van jouw Tante Ricky was toch ook weer een beproeving...
En dan weer de draad op pakken... Jouw Tante heeft jou vast weer een duwtje gegeven,,,, dat moet toch wel zo geweest zijn.Lieve Marjolein,kanjers van ouders heb je.... op het juiste moment daar aanwezig zijn waar het net even een beetje moeilijker ging...
De aankomst in Santiago die niet te beschrijven is???
Wat er dan met je gebeurt??? Ik hoop nu je alweer thuis bent en al weer aan het werk bent, dat het hele BIJZONDERE gebeuren stukje bij stukje gaat landen...
Maar wees echt trots op jezelf want je hebt het helemaal zelf gedaan... Ook weer veel werk-plezier toegewenst en van harte onze hartelijke groeten bij deze en ook aan jouw Pa en Ma. En allen heel veel goeds toegewenst.
(en ik heb genoten van jouw reisverslag... dank je wel hoor ) Tilly en Titus (ik deed vaak mondeling verslag aan Titus))
Tja, Marjolein, ik blijf maar aan je denken! Wat nu weer zul je denken..?
Ik heb gisteren alweer een nieuw boek gekocht over de tocht naar SdC: 'Op hoge hakken naar Santiago' van ene Cathelijne Paulus van Pauwvliet, een makelaar uit A'dam. Ik heb het nog niet gelezen, maar het lijnkt me wel weer boeiend! Gaat het alweer een beetje in de maatschappelijke tredmolen? warme groet, Wills
Ik zag je vorige week zaterdag niet in Utrecht op de bijeenkomst van het Genootschap. Ik zag daar teveel van die oude grijze muizen, zodat je haast denkt dat dit enkel een hobby voor pensionado's is. Ik geniet heel veel na via allerlei boeken en filmpjes op het internet. Volgend jaar ga ik hem ook lopen vanaf huis. Ga jij goed weer? Ook op je werk?
Hartelijke groet, Koos