Marjolein aan de wandel naar Santiago de Compostela

Nog tien wandeldagen (als alles goed gaat natuurlijk)

Lieve allemaal,

Aangekomen in Foncebadon is het weer eens tijd voor een berichtje van mijn kant.

De route tussen Burgos en Leon (zo´nnegen dagen) was erg saai. Vlak land waar niet veel op te zien was.Maar vandaag..... vandaag was super. Er mocht weer gestegen worden eindelijk. Van 900 meter naarzo´n 1400 meter. Okee, daar doe je wel 26 km over, maar toch.Ookde omgeving wasmooier, meerbomen(dus groen) enzelfs hei(paars!!) gezien. Die 26 km waren geen probleem terwijl een paar dagen geleden 20 kmeen opgave waren. Ben toch beetje berggeit denk ik.....

Maar tussen die twee grote steden was niet alles kommer en kwel hoor. Bijvoorbeeld in twee hele leuke albergues geslapen. De eerste had een zwembad in de tuin!! Wat een luxe! Nu heb ik geen badpak of bikini bij me (moest bij het inpakken op het gewicht letten) maar zwemmen in je slaapboxershort en slaaphemdje gaat ook prima heb ik gemerkt

Laughing
. De tweede was een voormalige kerk. Beneden was een concertzaal gecreëerd en boveneen slaapzaal.En die concertzaal was echt super want twee pelgrims (een stel) hebben een concertje gegeven ophun harp en gitaar. Ja, ja, die sjouwen zede hele route mee, wat een gewicht moet dat zijn.

De albergue waar ik nu ben is erg charmant. Leuke kleuren op de muur , een winkeltje waar je fruit en drinken kunt kopen en twee grote eettafels waar we vanavond met z´n allen eten. Een meneer zit met een hamer amandelen te kraken, gezellig geluid. Het dorp stelt verder niet veel voor. Zelfs de hoofdstraat is niet verhard! Hetdorp schijnt een beetje met een revival bezig te zijn nadat het lange tijd verlaten is geweest.

Oh, nog een laatste, zeer belangrijke mededeling: m´n ouders zijn op weg naar Spanje. M´n vader gaat hier ook nog een dagje meelopen en ze blijven hier tot ik in Santiago ben aangekomen! Heerlijk vooruitzicht om ze weer te zien. Ook mag ik mee terugrijden in de auto naar Nederland en dat is iets waar ik me ook erg op kan verheugen.

Nou, dit was het weer even voor nu. Ik ben blij dat jullie me allemaal nog volgen en me nog niet volledig vergeten zijn.

Liefs, Marjolein

Martin y Hetty

Wij zijn aangekomen in Hospital de Orbega en lopen de rechte, vlakke wegen die jij al gedaan hebt op de automaat. Fijn te horen dat mooie landschappelijke stukken Camino er aan komen. Succes met de laatste loopdagen, geniet er nog van! Voordat je het weet, zit je weer in het gewone werkritme en is de camino een prachtige
herinnering. Het was gezellig je te ontmoeten op de route, er zijn weinig Nederlanders op weg naar Compostella.

Silvia

Lieve Marjolein,

Hoe kunnen we jou nu vergeten met die fantastische verhalen van je!
Wat leuk om door je familie gesteund te worden de laatste paar dagen.

Succes en geniet nog even!

Ineke

fijn dat alles nog steeds goed gaat! nog even en je bent met de laatste loodjes bezig! Hou je taai!!

jeanet

Ik ben zo met je einde van de tocht bezig... Hoopte al dat je ouder je zouden onthalen in Santiago. En fijn dat je met de auto mee terug kunt. Met het vliegtuig lijkt me zo'n aderlating.. nu kun je nog even een de weg terug meebeleven en terugdenken aan al die dagen die je in die omgeving hebt doorgebracht.
Heel veel succes de laatste dagen! Blijf trots en fier doorstappen..
Groetjes, Jeanet

Thierry

Allez Marjolein, tu tiend le bon bout, tu vas y arriver à Santiago, je suis toujours impréssionné part ton courage
A bientôt Ultréia

Marit

Hoi Marjolein,

Wat gaat de tijd snel zeg. Ik kan me nog goed jouw verhalen over de voorbereiding herinneren, en nu ben je er bijna! Over de terugreis vertelde je dat het waarschijnlijk de trein zou worden. Het vliegtuig was te snel! En nu dus met je ouders in de auto terug, fijn! Veel plezier de laatste dagen. Groetjes Marit.

Anouk

Ha die Marjolein,

jeetje joh wat gaat het ineens snel, nog maar 10 dagen! Wat heb ik een enorme bewondering voor je. Heerlijk dat je ouders naar je toe komen en dat jullie gezellig samen weer terug naar Nederland gaan. Geniet nog van de laatste paar dagen en heel veel succes met de laatste kilometers!
Groetjes
Anouk

Stefan & Linda

Dit is toch wel het leukste berichtje van heel Prinsjesdag! Al was de borrel na afloop toch weer meer dan gezellig :-). Veel plezier tijdens je laatste wandeldagen!

Liefs Stefan & Linda

Andrew Davies, Wales

Well done Marjoleine! You are very close now and have the added inscentive of knowing your parents are going to be there which will give you the extra motivation you need to reach Santiago. The immensity of your achievement will become apparent when you drive home with your mother and father....keep going - lots of love from Wales xx

Martin y hetty

Aangekomen in Rabanal de Camino moet ik, Hetty, me schrap zetten voor de bergen die gaan komen, na alle loop dagen nog steeds spierpijn, na de dag etappe ben ik blij als we er zijn. Ondertussen ben jij al een stuk verder. Enjoy!

Els en Hans

Ha die Marjolein,
Geniet van de laatse dagen en het volbrengen van je missie!
Groeten
Els en Hans

Koos Pancras

Marjolein,
Ik typ nu op mijn eigen pc in Heerhugowaard. Vandaag met de snelle trein (160 km/u) naar Coruña gereist. Met de bus naar het centrum. Daar heel even gekeken en gegeten. Toen met de bus naar het vliegveld. Daar met een vlucht in twee en een half uur naar Amsterdam gevlogen. Hier halftien aangekomen met de trein.
Heerlijk, dat vreselijke gesnurk en de spanning daarvan voorbij. Wel het gemis van de verrukkelijke avonden op een terrasje met dat goedkope pelgrimsmenu. De broeder- en zusterschap tussen de caminogangers.
Ik Galicia vond ik het 's avonds killer, maar overdag daar ook mooi weer, terwijl ze in Holland met een eindeloze herfst worstelen.
Marjolein, houd vol, hoor. Santiago is zo'n prachtige stad en je zult ook genieten van de pelgrimsmis en het zwaaien van de butafumeiro, reuzenwierookvat door het dwarsschip. De Pórtico de la Gloria zijn ze aan het restaureren. Die zie je niet helemaal. Maar achter de deur onder de trap, kun je reserveren voor een filmpresentatie over dit beroemde romaanse reliëf. Ga ook naar het museum van de kathedraal, want dan krijg je een fantastisch gezicht op het grote plein, de Praza de Obradoiro. Je kunt zelfs reserveren voor een tocht over het dak van de kathedraal. De staten zijn oergezellig. Gewoon kijken naar al die pelgrims is ook heel fijn.
Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en ga morgen je berichten een rustig lezen.
Hartelijke groet,
Koos

Hans C

Hoi Marjolein, Even tussen twee korte vakanties door heb ik uiteraard je weblog even bekeken en gelezen. Vorige week in Junne geweest om te fietsen. Daar in Overijssel waren ook nog heel wat mensen (wel voornamelijk vrouwen) aan het wandelen. Moest wel aan je denken, dat gaf een gevoel van bewondering voor je doorzettingsvermogen en je wilskracht, de "moraal" in wielertermen. Ook moest ik terugdenken aan een kerstborrel toen wij ook eens van gedachten gewisseld hebben over deze items. Je hebt in vele opzichten een enorme groei doorgemaakt die je nu bekroont met het leveren van deze prestatie. Gefeliciteerd! "De laatste loodjes zijn van zink" moet je je zelf maar voorhouden, en als je een maal de eindstreep "ruikt" is er geen houden meer aan, meestal ook niet aan de waterlanders, maar dat mag, dat is goed!

Hoe je haaks, en tot ziens en/of horens.

Groet

Hans

Bertie

Hoi Marjolein,heel veel sterkte voor je laatste loodjes en de groeten aan Ben,Agnes en Erik!!

Lies

Veel succes en plezier tijdens je laatste wandeldagen. Tot ziens in de Van Twiststraat. Ben razend benieuwd naar je ervaringen.

Patty

Hoi marjolein. wat een superdesuup-prestatie ben je toch aan het leveren. Wat zeggen jouw schoenzolen ervan? Die hebben heel wat passen gedaan op onnederlandse grond. Je laat wel zien, dat je karakter hebt, om door te zetten op de moeilijke momenten. Fantastisch ! Sommigen haken al af bij een enkele poep of scheet, die hen in de weg ligt Je bent bijna aan de laatste bladzijde toe van jouw verhaal. De laatste eindjes. Je kunt de stappen bijna gaan tellen, die nog te gaan zijn.Heerlijk, dat je zoveel ondersteuning heb gekregen bij het begin en eind van de tocht van je vader! Marjolein ik wens je nog heel veel succes bij de laatste loodjes. Groetjes , (ook voor A,B, en E), Henk en Patty

Sandra de Vor

Hoi Marjolein,

Erg leuk om te lezen hoe het met je gaat. Ik blijf het echt ontzettend knap van je vinden zo'n enorm eind lopen. Heb echt bewondering voor je!

Heel veel plezier en succes bij je laatste wandeldagen.

Groetjes, Sandra

Aly .

Ik denk dat je er nu bijna bent, prachtig je bent een kanjer. Geniet van alles wat er nu komen gaat lieve groetjes

Hans C

Hoi Marjolein, na de finish genieten maar van je prestatie! Maak er in ieder geval een (klein?) feestje van en laat alles goed tot je doordringen! Geniet er van!

Groet,