Marjolein aan de wandel naar Santiago de Compostela

Spanje, olé, olé

Lieve allemaal,

Ja, ja, ik ben er.... in Spanje! De tocht over de Pyreneeën was erg bijzonder, namelijk voor een groot deel in regen en mist. Heb dus helaas geen mooie foto´s kunnen maken van de vergezichten. Verder vond ik het niet bijster zwaar.

De eerste refugio (herberg zeg maar) in Spanje was een ontzettend grote: ik lag in bed numero 232! Was weer eens wat anders..... Wat ook anders is, is (uiteraard) de taal. Nu had ik voordat ik wegging heel vooruitziend een cursus Spaans gedaan van zo´n 20 lessen. Aan het einde daarvan vond ik zelf dat ik best al wat Spaans kon praten. Maar na 3 maanden Frans spreken ben ik alles vergeten lijkt het wel

Frown
. Of eigenlijk is het zo dat het Frans inmiddelserg normaal is geworden. Ik zegtelkens merci ipv gracias en bonjour ipv buenas dias. Hopelijk komt het Spaans na een weekje toch weer terug.

Het gezelschappelgrims dat in St. Jean Pied de Portis begonnen,is een stuk gemeleerder dan de wandelaars die ik in Frankrijk ben tegengekomen. Heb bijvorbeeld Japanners gezien! Ook Nederlanders zijn er hier meer. Normaal gesproken wil je die op vakantie vaak niet tegengekomen, maar ik moet zeggen dat ik het toch wel erg leuk vind om ervaringen uit te wisselen met landgenoten.

Oeps, tijd is alweer om, liefs, Marjolein

William

Hola Marjolein, que tal?
Vroegen ons af of je een website had en dan is Google wel handig ;-)
Leuk de verhalen van de afgelopen maanden en het schiet al op. Super goed!
We gaan het Spaanse deel van je reis nu volgen.

Groeten William

marian van loenen

hallo Marjolein,
Daar zijn we dan weer, terug van vakantie en 3 verslagen van jou te lezen. Leuk om je ervaringen weer te lezen. Gefeliciteerd dat je Spanje hebt gehaald, als de Pyreneeën een "makkie"waren lukt de rest ook wel.
Marjolein, geniet van de spaanse zon en wijn en van het wandelen. Tot de volgende keer, groetjes Bert en Marian.

Heidy

Hey meid,
Het is elke keer weer een feestje om je verhalen te lezen. Wat fijn dat alles zo voorspoedig gaat!

Groetjes, heidy

Inge

He Marjolein, Wat goed dat je de bergen hebt bedwongen, nog geen enge honden onderweg? Ik loop ook steeds Frans te stotteren in Spanje. Kan je me vast wat basisdingen vertellen als je terug bent. Geniet er nog van, de afdeling is veranderd, maar je bureau staat nog op dezelfde plek. groetjes Inge

Mascha

Hey Marjolein,

Wow al helemaal in Spanje! Gaat allemaal erg voorspoedig lijkt het wel! Houden zo en laat die Japanners mooie foto´s van je maken, als ze er toch zijn...
Succes in Spanje!
Liefs,
Mascha

Mara

Hoi Marjolein!

Viva Espagna! Wauw, wat ben je al een eind!
Dat Spaans komt vast snel weer boven drijven!
Goed om te horen dat je nog steeds en na al die kilometers in de benen een fijne tijd hebt!

Hier is alles goed! De vakantie staat voor de deur, dus dat is helemaal niet verkeerd!

Veel succes en plezier in Spanje!

Liefs van Mara

Thea Verwoolde

Hallo Marjolein.
Wat stoer dat je al zo ver bent gekomen. Ik heb je verslagen met veel belangstelling maar ook met bewondering gelezen.
Gisteren is je moeder bij mij geweest, misschien weet je nu wel wie ik ben.
Heel veel loopplezier nog met je resterende kilometers.
Groetjes Thea.

Thierry

Salut Marjolein

Alors l'Espagne c'est cool !! dit moi il y a beaucoup de route non ? !!, tu as du courage je suis fier de toi, tu es presque au bout, dit moi tu poura boire une biere à ma santé comme à Moissac devant la Cathédrale !!!!
Salutation

hermien bruin

majolein de laatste loodjes, je hebt de spaanse grens bereikt geweldig ik hoop dat de verdere reis zo verloopt als voorheen ik hoop voor jouw dat het niet zo warm wordt hier is alles oke. majolein ik wens je een hele fijne tocht verder een goede reis. hartelijke groeten hermien

Erna Brinkman

Hoi Marjolein,
Wat fantastisch om je verhalen te lezen. Ik geniet er echt van. Wat een belevenis. En je bent al in Spanje. Hartstikke goed. Veel succes nog verder.
Gr. Erna

Rian Maas (Volkshuis)

Hallo Marjolein, ik heb van je moeder je adres gekregen op verzoek van Erik. En heb zojuist al je verhalen gelezen, heel bijzonder. Erik vertelt mij wanneer hij een kaart van je krijgt, hij is heel trots op zijn zus.
Nog een fijne tocht. Rian

Marty Verhoeven

Hoi Marjolein, ik ben pas begonnen op deze site met het lezen van je verhalen. Leuk hoor, al hoorde ik wel hoe het met je ging (gaat) van je ouders en Erik.
Ze zijn wel heel trots op je!
Succes verder met de tocht., Marty

Durkje Koehoorn-de Jong

Dag Marjolein,
Wat fijn dat je inmiddels in Spanje bent aangekomen! Dat schiet echt op! Wiep en ik hebben voor de herfstvakantie een vliegticket naar Pau geboekt. We gaan die week in vijf dagen lopen van Arthez dè Bearn naar Roncevalles. Dan zijn wij ook nog dit jaar in Spanje gearriveerd en kunnen we volgend jaar zomer daar onze tocht voortzetten.
Hartelijke groet!