Marjolein aan de wandel naar Santiago de Compostela

Al een maand onderweg!!!

Lieve allemaal,

Daar ben ik eindelijkweer eens. Ik hadme erwel een beetje op ingesteld datBelgië en Noord-Frankrijk redelijk uitgestorvenzouden zijn, maar het kan altijdnog weer anderszijn dan je je voorstelt, blijkt.... Maar gisteren ben ik aangekomen in Reims en dat is echt een grote stad met een heus internetcafé.

Wat leuk om telezen dat ookmensen die ik onderweg tegenkomm'n blogvolgen!

De afgelopen weken weer de nodige bijzondere ontmoetingen gehad en ook weer hele leuke overnachtingsplaatsen gevonden. Tja, da's een beetje waar mijn leven van aan elkaar hangt tegenwoordig. O ja, en het lopen natuurlijk!!! Klinkt het erg eenzijdig???

Over dat lopen had ik nog niet echt iets geschreven zoals een oplettende lezer opmerkte. Nou, okee, het lopen gaat goed!Zoalsmijn oom Hein al schreef, had ik na drie dagen (toen ik bij hen logeerde) behoorlijkepijnlijke voeten. Op zich zijn ze aan het eind van elke dag nog wel pijnlijk, maar dat is meer een overgevoeligheid door de vermoeidheid ofzo. Het belemmert me in ieder geval niet om te door te lopen, paar dagen geleden 29 km zonder noemenswaardige problemen. Meestal probeer ik om 8 uur te ontbijten en daarna weg te lopen. De routes van de afgelopen dagen zijn wat saai geweest, maar Nederland, België en de eerste dagen Frankrijk waren fantastisch. Veel afwisseling tussen bos, wei en landbouwgrond en veel variatie in stijgen, dalen en op vlak terrein lopen. Ik verwacht dat het vanaf nu weer iets leuker gaat worden.

En dan ook nog maar even de bijzondere ontmoetingen. Een hele bijzondere was afgelopen zondag. Ik was 's morgens vertrokken vanuit Rocroi en net aangekomen in een klein gehucht waar eigenlijk niets was, alleen huizen en een kerk. Gelukkig werd er net die dag een wandeltocht georganiseerd waarvoor er ook een buitentap was geplaatst. Zat dus lekker aan een welverdiend biertje, gaat ineensm'n telefoon:mams...met de vraagwaar ikben, want ze(paps,mams en Erik)wilden even iets komen drinken. Blijken ze op datmoment al in Rocroi te zijn. Het adres even ge-smst en iets later stonden ze voor me. Fantastische verrassing! Heerlijk bijgekletst en toch ook wel erg fijn om de mensen van wie je houdt tussendoor even te zien.

Een andere hele fijne ontmoeting was met Kees en Joke. Die ontmoette ik in een gîte voor pelgrims in Rocroi. Bijzondere gesprekken mee gehad, maar de volgende dag kozen zij voor een verkorte route waardoor ik dacht dat ik ze niet meer terug zou zien. Blijkt Joke die dag zo'n last van haar voeten te hebben gehad dat ze in Signy l'Abbaye een rustdag hadden ingepland. Daardoor kon ik weer op ze inlopen enontmoetten we elkaar opnieuw. De afgelopen dagen elkaar steeds tegengekomen en veel gepraat. Verder een stoere Nederlandsemeid ontmoet diede hele tocht opteenslippers loopt! Ze loopt ook nog veel sneller ook,terwijl ze veelmeerbagage bij zich heeft, erg bijzonder.

Nou, dat was het dan weer even voor vandaag. Ik ga lekker een terrasje pakken!!

Liefs, Marjolein

Ruud (L2)

Die meid met die teenslippers...weet je zeker dat zij niet de reïncarnatie van JC is want dat zou verklaren dat ze zo makkelijk loopt. JC liep toch ook over water of was dat nou iemand anders (sorry ben niet zo bijbelvast)?
Teenslippers lijken mij niet echt prettig als het regent. Maar dat terzijde.

Goed om te horen dat je het nog steeds naar je zin hebt en dat het behalve moeie voeten niet tegen valt.
Veel plezier en sterkte bij de volgende etappes. Zelf ben ik straks met vakantie dus lees je verslag van de 2e maand wel als ik terug ben.

Groetjes van je Collega Ruud

mieke peterman

Hoi Marjolein ik heb net je hele verhaal gelezen ik vind het heel bijzonder dat je dit doet en nog wel helemaal in je eentje. fijn dat het goed gaat. Wij hebben net een hele leuke week gehad in aalten met onze groep en daar kreeg ik ook het goede adres om je te kunnen volgen. Jan en ik hebben een keer het rondje ijselmeer gefietst en toen ook steeds overnacht bij vrienden op de fiets heel leuk elke nacht ergens anders steeds verrassend. jou ontmoetingen moeten wel heel bijzonder zijn en wat leuk dat je ook weer mensen ontmoet die je al eerder gezien hebt. zou het op het laatst toch een grote familie worden/ Marjolein ik wens je nog heel veel loopgenot fijne ontmoetingen en een behouden thuiskomst

Wendy

Marjolein,
So happy to read that you are doing well! I finally wrote about our special meeting, which you can read about at http://crandallfamilylimburg.blogspot.com/2011/06/special-meetings.html
Happy travels!
Wendy from Venlo

Tonny Enserink

Hoi Marjolein.
Wat een prachtig verhaal dat je ouders met Erik voor je neus stonden!
Je hebt het maar geboft met zulke mensen.
En wat je al niet meer tegen komt, geweldig.
Ieder mens loopt een stukje met je mee, je laat weer wat achter je en je ontmoet weer iemand.
En dan die verhalen, mooi toch dat meisje met haar teenslippers!!! De tenen hebben wel alle ruimte.
Marjolein, hopelijk zijn de weergoden je een beetje gunstig.Het lijkt hier wel herfst.
Lieve groeten uit Epe.

Yolanda Scherpenberg

Hoi Marjolein,
Nu je een maand onderweg bent vond ik het tijd om eens te reageren. Ik vind het een bijzondere onderneming hoor. En dan al die ontmoetingen. Ach, dat lopen is dus eigenlijk maar bijzaak. Geniet van al dat moois en ik kijk weer uit naar je volgende verhaal! Groetjes van je collega Yolanda

Aly lankhorst

Hallo Marjolein lees je verhalen en zie je genieten van de tocht Hoop op veel droge dagen voor je, in gedachten loop ik een stukje met je mee.groetjes aly

Bea en Tom

Dag Marjolijn
Nu we al weer zo'n drie weken thuis zijn missen we het lopen en buiten zijn behoorlijk.
Jouw tocht te volgen met inmiddels meer loopdagen dan de hele pietertocht doet ons terugdenken aan die prachtige meimaand en de ontmoetingen met jou.
Het trotse gevoel een flink eind op weg te zijn ondertussen en de steeds wisselende ervaringen zullen op de afzie-momenten hoop ik extra energie geven.
Fijn dat Belgie ook zo prettig lopen was.
We volgen en lezen je graag.
Veel liefs van Bea en Tom

Willem de fietser

Hoi Marjolein,

Zo, dat loopt als een trein! Een week geleden al in Reims, en dan ben je nu hard op weg naar Vézelay. Benieuwd hoe dat zal zijn, ik stel me voor dat de stroom pelgrims daar langzaam zal groeien en het daardoor alleen maar boeiender zal worden. Ik ben dan ook erg benieuwd naar je nieuwe avonturen!

Zelf ga ik a.s. zaterdag aan mijn eigen bescheiden pelgrimsreisje beginnen: met de fiets van Maastricht naar Slovenië, daar een week zingen in een koor, en vervolgens doorfietsen naar Italië. Ik zal je verhalen dus even gaan missen tot eind juli en dan weer 's kijken hoever je bent gevorderd.

Tot die tijd: blijf gezond, eet gerust weer komkommers en taugé, en vooral: GENIET van deze bijzondere reis!

Willem de fietser

Patrick

Hoi Marjolein, leuk dat het goed loopt. Veel succes in Frankrijk. Je weet wat ze over Frankrijk zeggen he. Mooi land, maar..... Dat zal allemaal wel meevallen. Sterkte.

Mara

Ha Marjolein!

Eindelijk een bericht/levensteken van mijn kant!
Superleuk om te lezen over je avonturen en belevenissen!
Bedankt voor je kaartjes: erg leuk om die op de mat te vinden!
Goed om te horen dat je zo geniet van je reis en alels wat op je pad komt!

In jouw huis gaat het allemaal heel erg goed. Ik heb het enorm goed naar mijn zin!
De witte roosjes in de achtertuin staan volop in bloei en ze zijn inderdaad erg mooi!
Iedereen die tot nu toe is komen eten en/of borrelen is superenthousiast over je mooie huis.
Dat kan natuurlijk ook niet anders!

Marjolein, geniet!

Liefs van Mara

jans en tea doorn

Beste Marjolein,
Leuk je te hebben ontmoet, met je gegeten en geslapen te hebben. Toen onze wegen zich scheiden zijn wij doorgelopen tot Brien le Chateau. Twee etappes verder waren wij in Bar sur Seine. Tea had te veel last van de knie en dus zijn we per trein weer teruggegaan naar Nederland. Perslot moet het wel leuk blijven. Wij vermoeden dat je inmiddels ook onderdak en eet probelemen hebt want alles is vol in de grote omgeving van Bar sur Seine.. Toch succes gewenst en je komt er vast wel (wij ook wel maar niet dit jaar). Het ga je goed. We blijven je volgen.
jans en tea

Hans C

Hoi Marjolein,

Na de vakantie even bekeken hoe het met je gaat. Wel een belevenis om die tocht te maken. De "moraal" klinkt nog steeds goed, een dagje regen moet af en toe om te onthouden dat het een pelgrimstocht is. Knap van je om dit avontuur aan te gaan en "door te stoempen".

Ik was met twee vrienden van plan om na 2013, als we alle drie met ppensioen zijn, op de fiets naar SdC te gaan. Een van de echtgenotes bestuurt dan de begeleidingsbus, de andere twee zouden "naar behoefte" mee fietsen. Toen ik het zondag weer maar eens ter sprake bracht haakten ze allebei af. Nou ja, misschien dan maar alleen, maar dat ziet Willy niet zo zittten.

Vakantie was naar Polen en de Baltische Staten. Veel gezien, vooral kastelen, burchten kloosters en musea. Steden Gdansk, Vilnius, Tartu, Tallin en Riga zijn veel mooier dan ik verwacht had. Wandelen niet aan te raden, dan moet je bijna over/langs de autosnelwegen lopen. In het binnenland bijna geen infrastructuur en geen logeergelegenheden vertelden bakcpackers in Vilnius.

Dame, hou je Haaks,

Groet,

Hans

tilly kok (jaargenoot van jouw mams.)

Marjolein ,zo nu en dan lees ik weer even over jou .Ik loop tegenwoordig ook aardig wat kilometers.
Maar geweldig wat jij doet... en die eindbestemming... daar heb ik van dichtbij al zoveel over gehoord.En het gaat jou lukken Marjolein.En dan die grote verrassing
dat jouw pa, ma en Eric jou toch wel even echt verrast hebben.Dat was even genieten !!!!Ik wens je van harte heel veel goeds toe ,met geweldige inspirerende mensen op jouw pad ... maar vooral een hele goede gezondheid... dat is toch het allerbelangrijkste .

met een hartelijke groet en succes he.... doeg-doeg.
tilly kok

Kees en Joke van de Pol

Hoi Marjolein,
Ik denk dat je bijna weer aan een rustdag toe bent; de laatste was in Reims, waar we elkaar voor het laatst zagen bij het ontbijt. Nog vóór we buiten de stad liepen, had Kees wat last van z'n scheenbeen... dit liep uit op veel pijn en bijna niet meer kunnen lopen. Lang verhaal kort gehouden: we zijn nu weer thuis in Nederland, helaas. Zo'n 60 km onder Reims moesten we deze beslissing nemen. Volgend jaar hopen we weer verder te gaan!
Je hebt er goed aan gedaan om de verkorte route Reims-Vezelay niet te nemen(heel mooi maar enorm spoorzoeken)!
In gedachten zijn we nog steeds op pad. We hebben zoveel mooie dagen gehad en zoveel prachtige mensen ontmoet... het was heel leuk om je te ontmoeten, Marjolein! We blijven je volgen, hoor.
Buon Camino!
Kees en Joke.

Ellen van Wijk

Hoi Marjolein, Wat leuk om te lezen hoe het je vergaat. Die dame met die teenslippers is heus niet de enige stoere meid hoor! Respect. Zo te lezen voldoet de reis tot nu toe aan je verwachtingen. Zet hem en veel mooie ontmoetingen toegewenst!

Groeten Ellen van Wijk