Marjolein aan de wandel naar Santiago de Compostela

Tussenstanden

Wat leuk om al die reacties te lezen. Fijn dat jullie zo met me meeleven!

Even wat tussenstanden:

aantal dagen onderweg: 20 inclusief 1 rustdag in Roermond

aantal kilometers: tja, ik ben de tel een beetje kwijt,zo´n400 denk ik. Kom nog niet helemaal aan m´n gemiddelde....

gespotte reeën: 4

gespotte slangen: 1

geslaakte gillen: 1 vanwege de net genoemde slang

aantal blaren: 1, maar daar merk ik gelukkig niets van

serieuze dips: 0!!!

huilbuien: 1 in een kapelletje in de buurt van Venlo omdat daar net een mis begon toen ik er even rustte met als belangrijkste thema dankbaarheid. Het was zo toepasselijk dat ik het even niet droog hield.

aantal keren zonder avondeten naar bed: 1, ik moest het die avond doen met een droge boterham...

Nou, dat was het wel even. Ik kanzo meeëten bij het gezin waar ik ook overnacht.

Liefs, Marjolein

Heidy

Echt leuk hoe vaak je schrijft marjolein! Het is elke keer weer heerlijk om je verhalen te lezen.
Vandaag kwam ik met het opruimen je schelp tegen en je idee werkt, want ik dacht meteen extra aan je!!
Ga zo door en hopenlijk kan ik via je weblog nog vaak meegenieten.

nienke

He marjolein,

Er is een ware schrijver in je geboren!erg leuk om mee te kunnen genieten. En zoals je inderdaad al zei, die sint jacobsschelp helpt inderdaad deuren voor je te openen!

Anouk (1 van jouw L5 waarnemers)

Hi Marjolein,

wat ontzettend leuk om jouw verhaal te volgen! Gelukkig is het wel getypt want zoals ik af en toe jouw handschrift moet ontcijferen:-)..... hihi.
Anyway, de eerste grens heb je bereikt, een mijlpaal. Lekker hoor, die Belgische biertjes. En je weet het he, tot 23.00 uur!

Nou joh, loop ze verder en tot het volgende bericht.

Groetjes
Anouk

Bertie Zoomers

Hoi Marjolein,ik hoop dat de reis zo voorspoedig blijft gaan! Leuk hoor om je te volgen en te zien /horen dat je zoveel lieve mensen ontmoet!
Liefs Bertie

Tonny Enserink (collega mams van het st. Jozef ziekenhuis 1966-1969

Lieve Marjolein.
De verhalen van je reis spreken mij erg aan.
Geweldig om je zo los te maken van alles en iedereen.
Gebruik al je zintuigen op deze reis,geniet en verwonder je.
VEEL PLEZIER!!

Edith de Groot

Hoi Marjolein,
Wat fijn dat alles zo goed verloopt en dat je zoveel leuke avonturen meemaakt. Het lijkt wel een avonturenboek waar wij op afstand van mee mogen genieten. Heel leuk! Succes met de verdere reis!

Sandra van der Horst

Hoi Marjolein,

Wat ontzettend leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt en hoe het met je gaat! Eén blaar tot nu toe valt toch heel erg mee. Maar één slang is er wel één te veel! Heel veel succes en ik blijf je volgen!

Groet,
Sandra

Inge

He Marjolein, wat gaat dat snel zeg, al 20 dagen aan de wandel! Het is wel afzien bij de lunch met al die mannen:) Geniet er nog van.
groetjes Inge

Willem Hoffmans

Hoi Marjolein,

Geweldig leuke ontmoeting was dat vrijdag, op het terrasje in Huy! Ik zie je daar nog zitten, vrolijk en fris vertellend over jouw avontuur, terwijl ik nog aan het nahijgen was van de Muur, met mijn 2 fietsvrienden. Gelukkig heeft mijn kaart met jouw webadres de stortbuien van zondag overleefd, ben jij nog een beetje droog gebleven?

Ik reis in ieder geval (virtueel) graag een eindje met je mee, benieuwd naar je avonturen. Helemaal super dat je dit doet.
En bij deze alvast wat positieve 'vibes' voor de komende dagen. Zet 'm op!

Willem (de fietser)

marian van loenen

Hallo Marjolein
Wat schrijf je leuk, we volgen je op de voet (nou ja, niet letterlijk natuurlijk) en wat heb je al veel verschillende mensen ontmoet, je kunt straks een boek schrijven, zo te merken heb je talent.
Zeg, tot de volgende keer en geniet van alles.
groetjes Bert en Marian.

Stefan & Linda

Hey Marjolein,

Echt super leuk om je in levende lijven te zien en te spreken op een terrasje in Dinant. En wat een leuke verhalen, nu al na zo'n 400 km. Hopelijk heb je nog lekker geslapen in het klooster van Leffe, maar als de bedden net zo lekker zijn als hun bier, komt dat wel goed. Succes met de volgende etappes en hopelijk blijft het nog even lekker
weer.

Stefan & Linda

wills bogaard huizen nl

hallo Marjolein! (zie ook 1e bericht van 01.06.11)
Ik volg je met veel aandacht en ben ervan overtuigd dat je het helemaal gaat halen. Alleen denk ik -in alle bescheidenheid en gepaste nederigheid :-) - dat je het gemiddelde aantal kms p/dag zult moeten opvoeren. 20 km per dag lijkt mij wat aan de zuinige kant. Helemaal als ik net het boek lees van Jan Blokker jr 'Alle wegen naar Rome' (2009) Aanbeolen. Een wel zeer boeiend boek over zijn wandeltocht van A'dam - Rome zo' 2.350km.. Ik had van jou begrepen dat jij ook het boek van Hape Kerkeling 'ik ben er even niet' (wat een práchtige titel, trouwens) hebt gelezen. Ik heb ook nog het boek van ene Kathryn Harrison 'De weg naar Santiago de Compostelle'. Maarre.. zij zijn beiden begonnen in St.-Jean Pied -de Port! Da's een makkie voor jou. Toch?
Marjolein ik hoop gauw weer van je te lezen: ik volg je op de VOET :-) ps wij hebben vorige week de finish
van het Pieterpad gehaald, en zijn even doorgelopen naar Belgie (Prins Albertkanaal) om even de GR 5 te ervaren. Het ga je goed en ik hoop gauw weer iets van je te lezen waar je nou preceis zit. warme groet, Wills

Ricky

Hallo Marjolein, We zijn net terug van een vakantie op Texel en ik wilde nu even zien hoe het met jou gaat. Geweldig dat dat zo kan via de website. Nou, je eerste grens heb je dus gehad. Lijkt me wel leuk om nu in het buitenland te lopen.
Hoop dat het weer daar goed is.
Veel plezier, meid en nog bedankt voor je lieve kaart!
Blijf maar kaarsjes opsteken hoor, net wat je zegt: helpt het niet het schaadt zeker niet!
Liefs
Ricky

Bennie en Mieke van Schaik

Hallo Marjolein, je bent nu bijna een maand onderweg en wat heb je al veel meegemaakt. Als de volgende maanden ook zo zijn kan je inderdaad er wel een boek over schrijven.
We blijven je volgen op je web, en hopen dat je op de resterende weg ook nog vele llieve ontmoetingen mag hebben.
Heel veel warme groeten van ons.

Hein en Annemarie

Hallo Marjolein,
Geweldig waar je mee bezig bent. Ik kan me voorstellen dat je vol goede moed doorgaat na al die positieve verhalen en belevenissen en al die kennissen die je volgen. Ik had me eerlijk gezegd wat zorgen gemaakt om je voeten: na drie dagen lopen had je toch nog al pijnlijke onderdanen, maar je vermelt er weinig over.
Ik hoop dat het je erg goed gaat en veel leuke mensen zult ontmoeten.

Groetjes, Hein ook van Annemarie.

ajschoenmakers@hetnet.nl

Hoi Marjolein,
Ik vind het nog steeds zo knap van je, dat je vijuf maanden vakantie neemt om zon tocht te ondernemen.
Tijdens de eucharistieviering in Berkel-Enschot denk ik aan je en hoop werkelijk datr je de tocht volbrengt, want ik houdt je aan onze afspraak: kaarsje opsteken in Santiago. Groetjes Jos en heel veel plezier en devotie

marian van loenen

hallo Marjolein
Leuk weer wat van je te lezen en bedankt voor je kaart.
Fijn dat je zoveel verschillende en leuke ontmoetingen hebt. Is het onderdak vinden nog moeilijk? Zo te merken gaat het je goed af. Volhouden, het lukt wel.
groetjes en liefs, Bert en Marian van Loenen.

Wilhelmien

Hoi Marjolein,ja ikvolg je al een poos, geweldige onderneming van je.
Van je mams ook e.a. vernomen!
Ga zo door dan haal je beslist de eindstreep!
Groet en liefs,
Wilhelmien. [ook van Jan]