Marjolein aan de wandel naar Santiago de Compostela

België

Ta da, ik ben een grens over, ben in België beland.Er is meteen al wat anders: het toetsenbord. Ze hebben hier een aantal letters door elkaar gegooid, blind typen zit er even niet meer in..... Verder heeft het vandaag de hele dag geregend, dat is ook weer eens wat anders dan die droogte in Nederland. Gelukkig doet m´n regenkleding het goed.

Mijn overnachtingsadressenzijn tot nu toe heel afwisselend geweest.Nu ben ik ineen jeugdherberg in Luik, maar ik heb ook al in een pipowagen geslapen, in de kelder van een kathedraal, bij zusters in een klooster, in een charmant vakantiehuisje, in een luxe tunneltent op een camping, in een echt hotel en op verschillende plekkenbij mensen thuis via Vrienden op de Fiets. Zoals jullie lezen: je komt nog eens ergens als je op de bonnefooi onderweg bent.

En zo onderweg pak je natuurlijk ook de nodige terrasjes mee (allemaal ingecalculeerd Ruud). Nou gebeurdeme afgelopen vrijdag toch iets leuks: ikwerd herkend!!!!!Wasaan de klets gekomenmetwatmensen in een cafeetje en vertelde over m´n tocht. Zegt een van de dames ineens: jij bent Marjolein. Haar man er overheen: en je woont daar en daar en je bent in 72 geboren. Tja, dat was mij natuurlijk wel bekend, maar hoe wisten zij dat allemaal? Blijkt dat ze de nacht na mij in dat charmante vakantiehuisje hebben geslapen en mijn gegevens hebben opgeschreven om tzt contact te zoeken om te horen hoe mijn reis is afgelopen. Fantastisch toch?!

Ik laat het hier even bij want m´n tijd op de computer is bijna om. Gaat snel als je de helft van de tijd verkeerde letters intypt....

Jullie allemaal weer fijne tijd en tot de volgende keer.

Liefs, Marjolein

Jeanet

Hé Marjolein,

Ik wil ook!!!!!! IK WIL OOK!!!
Als ik je verhalen lees krijg ik zoveel zin om ook te gaan.
Het wandelen zelf lees ik nog niet zoveel over. Bevalt dat ook nog? Lukt je kilometersschema? En helemaal geen blaren tot nog toe? Kom je toe aan wat "denkwerk"?
Nog superveel wandelplezier en mooie ervaringen!

Jeanet

HJ

Hai Marjolein,

Hartstikke leuk, om op deze manier op de hoogte te blijven. 't Is net of we met je meelopen zo ;)

Geniet er van en hou je haaks!

H&M&w

Stefan & Linda

Goed hoor, eerste land gehad, nog maar twee landen te gaan en dan Spanje :-) Eerst Dinant over tien dagen. Tot snel! Stefan & Linda

Ruud (L2)

Ben het helemaal met HJ eens. Net alsof we meelopen. Alleen word ik er niet moe van :-)

Hans C

Hoi Marjolein,

Leuk om zo op de hoogte te blijven van je reis. Over de voeten lees ik niets, dus dat zal wel goed gaan, én wat ik al eerder opmerkte: met de moraal zit het wel goed. Het verschil tussen een Qwerty- en een Azerty-toetsenbord geeft mij in Vilvoorde (OHRA Belgium) een soort dyslexie-ervaring. Vanwege onze vakantie kan ik even niet meelezen en je stappen volgen, maar na 21.06.2011 "log ik weer bij je aan". Hou je haaks, groet,

Hans

A.

Hi M.
Klinkt goed, ga zo door:-)
Hoe is het met de voeten en de benen?
Groet, A

Ineke "de buuv"

Hoi Marjolein,
Succes hoor! Hopelijk heb je de regenkleding voorlopig niet meer nodig. Fijn dat alles voorspoedig gaat!
groetjes, Ineke

wills bogaard, huizen

Hallo, Marjolein! ja ik ben die man -Wills- van het echtpaar dat je ontmoette op vrijdag 27 mei in het café-restaurant in St. Odilienberg. (pieterpad) Ik was idd onmiddellijk gefascineerd door wat ik las in het gastenboek in de fraaie boswoning van Harry en André in Swolgen-Boukoul. Wat een puur geluk dat ik je toch nog mocht ontmoeten! ik had verwacht dat je een dag vóór zou blijven. Ik heb zelf ook de droom om naar SdC te lopen, maar dan vanaf de Franse kant van de Pyreneen (ca 800km, dacht ik) Ik wil daarom graag contact met je houden. Ik heb je al gezegd dat ik je érg bewonder. alleen al het initiatief om het te doen helemaal in je eentje en dat vanaf Deventer! Dapper hoor. Ik zal iig een kaartje naar je adres in Deventer sturen met mijn adres etc., (misschien kunnen je ouders je post meenemen?- Wie weet spreken we elkaar nog (dit jaar?) Ik zal je iig nauwgezet gaan volgen op je site. Ik heb er alle vertrouwen in, dat je het gaat halen!Geef je vast mijn mailadres: [email protected]
Als je ooit écht hulp nodig hebt op je voettocht dan kun je mij benaderen. Frankrijk is niet zo ver.Toch? :-)
Wij maken volgende week de laatste 3 etappes naar Sittard, Strabeek en St Pietersberg af, waarna we het PP op onze palmares kunnen schrijven. Voel er veel voor om naar Belgie 'door te stoten! Als jij het kan...
Marjolein, nogmaals ik bewonder je zeer en hoop dat je -ondanks wellicht enkele zware dagen- je einddoel zult bereiken. In de tussentijd zal ik mij aanmelden bij de Stichting Camino. Het ga je goed en zorg goed voor jezelf! Warme groet, Wills Bogaard

Sandra V

Hoi Marjolein, grappig dat een Qwerty-bord het eerste is wat echt "mist" bij de Vlamingen. Maar net als de rest vind ik het leuk om je stukjes te lezen. Bij Zelhem en Tolkamer had ik nog het gevoel werk aan het plannen te zijn, maar dat is nu helemaal over! Het verhaal over de Pipo-wagen hoor ik graag nog eens als je terug bent, speciaal voor Hielke.

Bon marche, en ook ik blijf je volgen.

A

Hi M.
Vanochtend toen ik uit het raam keek, was het eerste dat ik zag regen, correctie: VEEL, HEEL VEEL, regen. Moest daarna gelijk aan jou denken. Hoop dat het weer in Viva La France een stuk 'knapper' is :-) Hoe bevalt je voetreis tot op heden?
Groetjes, A